Aniversarea căsătoriei – denumiri și simbolistică

Taina Sfintei Cununii este Taina prin care însoţirea bărbatului cu femeia se binecuvântează, iar cei doi miri primesc harul dumnezeiesc ce le sfinţeşte unirea. Această unire face ca două persoane venite din copilării diferite ajung să-și trăiască viața ca un întreg, cu fiecare an demonstrând o legătură și mai trainică dintre ei. Din același motiv denumirile pe care le găsim în popor al aniversărilor în dependență de timpul petrecut împreună, avansează ca și material și trăinicia acestuia.

1 an de căsătorie – Nunta de hârtie – Hârtia se rupe ușor, la fel și căsătoria în primul său an.

2 ani de căsătorie – Nunta de bumbac – Bumbacul este mai trainic ca hârtia, semn că cei doi au trecut într-o nouă etapă a vieții lor.

3 ani de căsătorie – Nunta de piele – Dragostea celor doi devine mai solidă. Mersul anilor începe să se tăbăcească.

4 ani de căsătorie – Nunta de flori – Momentul în care cei doi încep să arate ca un buchet de flori. Viața lor miroase a trandafir și lăcrămioare. Au trecut prin momente grele împreună, dar au început să învețe să le savureze și pe cele frumoase.

5 ani de căsătorie – Nunta de lemn – În acest moment al căsătoriei, se recomandă ca cei doi să planteze un copac. Căsătoria lor devine din ce în ce mai înrădăcinată.

6 ani de căsătorie – Nunta de fier – Căsătoria se întărește, crește, devine de nedistrus. Este, poate, cel mai sănătos an al lor.

7 ani de căsătorie – Nunta de cupru – Cuprul este simbolul echilibrului. Ei își găsesc liniștea în relația lor, când înafară totul este un haos.

8 ani de căsătorie – Nunta de bronz – Momentul fermității, stabilității și statorniciei într-o căsătorie.

9 ani de căsătorie – Nunta de salcie – Deși salcia pare o creangă fragilă, este uimitor de rezistentă. Prin orice provocări n-ar fi trecut cuplul, ei și-au salvat din nou și din nou căsnicia.

10 ani de căsătorie – Nunta de aluminiu – Aluminiul simbolizează norocul. Deși este un metal ușor, acesta este neobișnuit de tare și elastic, exact ca o relație într-o căsătorie cu o durată de 10 ani.

11 ani de căsătorie – Nunta de oțel – Oțelul reprezintă rezistență și forța. În acest moment, cuplul realizează cât sunt de puternici unul lângă altul.

12 ani de căsătorie – Nunta de mătase – Gingășia și finețea fiecăruia ar trebui să le reamintească care sunt motivele pentru care au format un cuplu fericit și să-i motiveze să se dedice în continuare.

13 ani de căsătorie – Nunta de dantelă – Acest material deși are mici găurele, nu se va rupe ușor. Astfel încât greutățile cuplului nu-i face decât mai compleți și mai întregi, mai uniți și mai frumoși împreună.

14 ani de căsătorie – Nunta de fildeș – Fiind prețios, fildeșul amintește câtă grijă trebuie să avem de o relație ajunsă la 14 ani de trăincie.

15 ani de căsătorie – Nunta de cristal – Este considerat un moment în care cei doi își înțeleg importanța unuia în viața celuilalt, se protejează recirpoc ca pe un glob de cristal și își iau energia necesară ca să continuie călătoria lor frumoasă.

20 ani de căsătorie – Nunta de porțelan – Puritate, rezistență și eleganță. 20 de ani împreună au emanat căldură sufletească și e momentul să o celebreze cum se cuvine.

25 ani de căsătorie – Nunta de argint – Argintul aduce înțelepciune și trăinicie în viața celor doi. Puritatea relației lor nu mai poate fi contestată. Este un moment propice pentru reînnoirea jurămintelor – un eveniment de la care cei mai tineri pot învăța multe despre viață.

30 ani de căsătorie – Nunta de perlă – Perlele sunt considerate în majoritatea culturilor ca fiind aducătoare de noroc și de fericire, încă din cele mai vechi timpuri. Cei 30 de ani petrecuți împreună au demonstrat câtă influență poate avea dragostea asupra mersului vieții a doi oameni și cât de rare sunt aceste cazuri, exact ca perlele sălbatice.

35 ani de căsătorie – Nunta de jad – Din jad au fost confecționate în China obiecte de podoabă, bijuterii și talismane aducătoare de noroc. Datorită durității sale, jadul a fost folosit în trecut și la confecționarea de unelte sau arme de apărare. Acest lucru se întâmplă și într-o căsătorie de 35 de ani: este frumoasă și unică ca niște bijuterii fine, dar n-ar fi putut rezista dacă cei doi nu se apărau reciproc de reziduurile și provocările apărute pe parcurs.

40 ani de căsătorie – Nunta de rubin –  Piatra prețioasă este de culoarea roșie se datorează ionilor de crom și simbolizează pasiunea, protecția și prosperitatea. Căsătoria ajunsă la 40 de ani a devenit o flacără de nestins, un simbol al veșniciei protejată de soare.

45 ani de căsătorie – Nunta de safir – Sub denumirea de safir sunt cunoscute toate pietrele prețioase din corindon cu singura excepție a variantei de culoare roșie rubinie care este denumit rubin. Însă este foarte răspândită denumirea de safir, a pietrelor prețioase de culoare albastră, dar acest albastru nu trebuie înțeles ca și culoarea cerului senin, ci toate nuanțele de albastru până la albastru foarte închis și chiar negru.Datorită nuanțelor inedite pe care le poate avea este piatra regilor care îi ferea de rău și invidie. Astfel, o căsătorie ajunsă în acest punct nu poate fi distrusă, pentru că a început să fie apărată de însăși longevivitatea ei.

50 ani de căsătorie – Nunta de aur – Este una dintre cele mai sărbătorite fiind simbolul căsniciei rezistente și a vieții îndelungate. Și aici este des întâlnită refacerea slujbei religioase.

55 ani de căsătorie – Nunta de smarald – Luciditatea, înțelepciunea, discernământul sunt marele atu-uri ale unei căsătorii ajunse la 55 de ani. Doar prin adevăr și dragoste smaraldul își capătă frumusețea maximă.

60 ani de căsătorie – Nunta de ametist  – Cuplul sărbătorește cumpătarea, dreapta măsură, refuzul excesului – piloni care i-au ținut fericiți împreună în acest drum primejdios.

65 ani de căsătorie – Nunta de albastru – Spiritualitatea și infinitul sunt marele atribute ale albastrului. Căsătoria celor doi pare este un ocean de mare și de cer.

70 ani de căsătorie – Nunta de platină – Fiind considerat cel mai scump metal, căsătoria de platină înseamnă un ideal atins de foarte puține cupluri. Norocoșii care o sărbătoresc devin un model pentru toți cei care îi cunosc.

75 ani de căsătorie – Nunta de diamant – Când cei doi își promit dragoste la bine și la rău, la început de cale, o fac pentru ca ajunși în acest moment să poată mulțumi pentru tot ce au oferit unul celuilalt – dragoste și căldură mai prețioase decât cea mai valoroasă piatră din lume.

Dacă căsătoria ta a ajuns în unul dintre aceste puncte, noi îți putem veni în ajutor cu idei de cadouri. Până în acest moment, am creat cadouri pentru clienții fideli, dar vrem să avem cel puțin o variantă de cadou pentru fiecare vârstă a căsătoriei și aici îți cerem să ne provoci completând căsuța de mai jos cu câteva informații: ce aniversare sărbătorești? Este pentru soț sau soție? Lasă-ne un număr de telefon sau email și revenim noi pentru idei și personalizare. Bugetul pentru cadou fiind între 100 și 200 RON (în dependență de ce produse personalizăm) + transportul.

    Formular personalizare cadou aniversare căsătorie - personalizat